15 september 2024
16:00

IK Oden

Referat: Västerås BK 30 - IK Oden

Återigen hade vi bekymmer med skador och sjukdomar inför matchen mot BK30. Sena återbud från Alexander och Randy gjorde att vi kallade in Linus från U-laget, som körde ända från Stockholm för att vara med på bänken - en stor eloge för det!
BK30 har mer att spela för i och med att tre lag kan bli nerflyttade p g a flera lag från Västmanland ligger pyrt till i div 3.
Det märktes matchen igenom att de var hungrigare än vi. Aggressiviteten i närkamperna saknades bland flera av våra spelare.
Trots att BK tog kommandot i spelet så var det vi som tog ledningen. Jättefin press av Johan på vänsterkanten gav bollvinst och sedan fick Senai bollen och la ett instick till Sebbe som pangade in 0-1 efter 10 minuter!
Men detta mål verkade tända BK ännu mer för de öste på och Robin fick verkligen jobba i kassen.
Dock var han chanslös på en hörna när Agron Fetahi (som ju spelade i Odens U17-lag innan han gick vidare) omarkerad kunde nicka in 1-1 vid bortre stolpen.
Vi tappade även Agron några minuter senare när han ryckte loss från vårt centrala mittfält och prickade in 2-1 med ett skott från 20 meter som satt i vänstra krysset.
Trots detta fick vi en kvitteringen innan paus från ingenstans. Det var Robin som skickade en lång utspark efter en BK-hörna till Karwan som snyggt tog ner den ute på högerkanten, fintade två försvarare och placerade in 2-2 i målvaktens bortre hörn.
Målet verkade ge oss självförtroende för innan paus hade både Senai och Daniel fina avslut som målvakten räddade med visst besvär.

1:a halvlek
1' Stenhård inåtskruvad hörna som Robin boxar bort, var riktigt farligt där
5' Brandon hittar Hampus som rullar vidare till Johan som skjuter tätt över
8' Bra skott av BK30 som Robin räddar, returen studsar ut farligt men Oscar rensar till hörna
10' 0-1 Oden genom Sebastian Silfver (assist Senai)
12' Långskott av BK som Robin räddar
15' Nytt skott av BK som Robin räddar och returen går ut till hörna
17' Frisparksinlägg av David nickas bort till Hampus som får på en bra volleyträff men en försvarare blockerar
23' Farligt vinkelskott av BK30 som Robin styr ut till hörna
24' 1-1 BK30 genom Agron Fetahi, nickmål på hörna
32' 2-1 BK30 genom Agron Fetahi
36' Hårt skott av BK30, bra räddning av Robin
39' 2-2 Oden genom Karwan (assist Robin)
41' Hampus spelar fram Senai som skjuter men målvakten räddar
42' ny framspelning av Hampus till Daniel som försöker placera ett lågt skott vid främre stolpen men målisen hinner dit och räddar
------------------------
I andra halvlek fick vi en drömstart och återigen på en lång utspark av Robin. Karwan nickskarvade bollen fram till Senai som slet sig loss från mittbacken, rundade målvakten och lade in 2-3 i tom kasse!
Men BK30 som fick ny energi genom att byta in rutinerade Ivan och Kevin i paus kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och det var Robin som höll oss kvar i ledningen. Dessutom hade han hjälp av ribban vid ett tillfälle.
Efter att Karwan varit ytterst nära att nicka in ytterligare ett mål så fick BK30 en mycket billig straffspark. Från vårt bås såg det ut som att spelaren backade in i David och föll väldigt enkelt, men domaren pekade på straffpunkten.
Och straffen satt säkert i högra krysset.
Men vi var ytterst nära att ta ledningen på en hörna när bollen damp ner framför fötterna på Oscar som brukar sätta såna chanser men sköt över från målgårdslinjen!
I nästa moment gör vi så ett jättemisstag när Robin och Martin båda går på en långboll från BK30 men båda missar bollen och istället kan Agron rulla in sitt tredje mål i matchen och ge BK30 ledningen med 4-3!
Bara några minuter senare blev Senai nerdragen när han skulle lägga in bollen i mål men domaren viftar avvärjande! En solklar straff i vårt tycke, speciellt i jämförelse med straffen som BK30 fick. Dessutom skadade sig Senai och tvingades byta, han var annars en riktig injektion på offensiva mittfältet.
Det som händer i nästa läge blir att BK30 gör 5-3 genom Ivan när vi ser lite uppgivna ut.
Nej, vi kom inte upp i nivå i denna match och i slutändan vann BK30 rättvist och tog ett steg närmare nytt kontrakt.
Vi ligger fortsatt sexa i tabellen men har svåra matcher som väntar mot topplagen Västerås FC och IFK Västerås. Vi måste framförallt få ordning på försvarsspelet för 14 insläppta de senaste tre matcherna är inte godkänt.

Till matchens lirare utser vi Senai som jobbade kopiöst i sin svåra position bakom Karwan och gjorde ett mål och en assist.

2:a halvlek
46' Stenhårt inlägg av BK som blir ett skott som Robin tvingas boxa bort
48' 2-3 Oden genom Senai (assist Karwan)
51' Inlägg av Martin som Karwan nickar precis över ribban
52' Bra skott av BK30 som Robin räddar till hörna
54' Stenhårt långskott av BK som Robin styr ut till hörna
55' Gult kort på Senai och nr 3 i BK30 för inbördes gruff
56' Friläge för BK30 som Robin räddar
57' Farligt långskott som wobblar i luften och Robin hinner precis få upp armen och styra bollen till hörna
58' Nytt friläge för BK30 som Robin räddar till hörna
62' Ribbskott av BK30!
63' Fin djupledsboll av Martin till Karwan som skjuter utanför
65' Straffspark för BK30 och gult kort på David som river ner Ivan, men det såg billigt ut
66' 3-3 BK30 genom Morgan Lindblom på straffspark
69' Friläge för BK30 och spelaren skjuter utanför
73' Hörna av Hampus som Senai nickar fram till Oscar som skjuter över från nära håll
74' 4-3 BK30 genom Agron Fetahi
75' Straffsituation där Senai blir nerdragen men domaren viftar avvärjande
76' 5-3 BK30 genom Ivan Merino Castillo